VAN / MURADİYE - Dürükkaş İlkokulu

Nis

Okulumuz 25.06.1976 tarihinde yapılmış olup aynı yıl içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmıştır. Okulumuzun 7000 m2´lik bir arsası olup bu arsa üzerine 200 m2 okul, 49 m2 öğrenci wc´leri ve 49+49 m2 lojmanlar yapılmıştır. Okulumuzun etrafı bahçe duvarı ile çevrili olup çocuklar için geniş bir oyun alanı ve çocuklar için oyun parkı bulunmaktadır. Bahçe zemininin toprak olması sebebiyle baharda yeşilliklere bürünen bahçemiz çocuklara doğal bir ortam sunmaktadır.

Okulumuz 1976 yılında 4 derslik olarak yapılmış fakat daha sonra sınıf yetersizliğinden dolayı ek olarak 2 derslik daha ekleme yapılmıştır. Şuanda mevcut olarak 6 derslik, 1 müdür odası ve 1 depo bulunmaktadır. Dersliklerden bir tanesi anasınıfı olarak kullanılmaktadır. Öğretmenler için ayrıca bir alan olmadığından dolayı müdür odası aynı zamanda öğretmenler odası olarak kullanılmaktadır.

Şbt

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Köyde bayram yürüyüşü yapıldıktan sonra kıymetli velilerimizin ve köy halkının katılımıyla okul bahçesinde bir tören yapıldı. Törene çocuklarımızın yapmış olduğu gösteriler renk kattı.